FÅ MEST MULIGT UD AF DIN DIGITALE UDGAVE

De følgende oplysninger vil hjælpe dig med at navigere gennem din udgave, ved at forklare funktionerne af værktøjsbjælken, hotkeys/genvejstaster til navigation og andre brugerfunktioner.

TILGÆNGELIG DIGITAL UDGAVE, KUN MED TEKST

Hvis din digitale udgave er blevet oprettet med en ekstra udgave, kun med tekst, vil et {T}-ikon blive vist i den øverste venstre del af værktøjsbjælken.

Denne udgave, kun med tekst, kan integreres med de fleste skærmlæsere, for de delvist seende og blinde.

Du kan til enhver tid skifte fra Flash-udgaven til tekst-udgaven.

ZOOM

For at zoome ind og ud i artiklen kan du enten klikke på det område af siden, som du vil zoome ind på, eller anvende zoom-tasten på værktøjsbjælken, hvilket automatisk vil zoome ind på midten af de sider, som du læser. Du kan derefter vælge din foretrukne zoomformat med zoomskalaen, der vil vises på værktøjsbjælken, når der er zoomet ind på artiklen.

For at flytte rundt på siden kan du enten klikke og trække artiklen, eller anvende rullebjælkerne til højre og nederst på siden.

Hvis du læser på en PC, og du har et hjul på din mus, kan du anvende dette til at scrolle op og ned.

Klik på artiklen eller zoomikonet igen for at zoome ud (et minustegn vil vises i ikonet for at zoome ud).

SKIMNING AF SIDER

For at bladre til næste side kan du enten klikke i det nederste højre hjørne, eller anvende piletasterne på værktøjsbjælken for straks at vise næste side. Du kan også bladre til den første eller sidste side ved hjælp af tasterne med en enkel lodret linje, ved siden af piletasterne.

Siden som du læser vil blive vist i det hvide vindue, midt i værktøjsbjælken. Du kan også skrive hvilken side du ønsker i denne sidevisning, og siden vil derefter blive vist med det samme. Du kan også anvende drop-down menuen på højre side af værktøjsbjælken for at vælge den ønskede side.

HOTKEYS

Du kan anvende de følgende taster for at navigere gennem artiklen med hotkeys, i stedet for en mus:
For at vælge punkter på menubarren, anvend tabulatortasten for at gennemgå valgene. Et gul felt vil fremhæve dit valg. For at aktivere valget, tryk på mellemrumstasten.
For at bladre til den næste side, tryk på punktumtasten.
For at vende tilbage til den forrige side, tryk på kommatasten.
For at zoome ind, tryk én gang på 'Z'. Tryk på Z-tasten igen for at zoome ud.
Du kan zoome ind og ud ved at trykke på + eller - tasterne.
Når du er zoomet ind, tryk på A for at scrolle til venstre.
Tryk på D for at scrolle til højre.
Tryk på W for at scrolle op.
Og tryk på S for at scrolle ned.

SØGNING

Der er en kontekstuel søgefacilitet længst til højre på værktøjsbjælken. Skriv dit søgeord eller frase i feltet, og klik på GO-tasten for at begynde søgningen. En drop-down menu med resultater vil vises under søgefeltet. Klik på den ønskede side i menuen, og du vil gå direkte til den side. Dit nøgleord eller søgeord vil blive fremhævet med grønt.

Hvis udgiveren har aktiveret muligheden for at se flere arkiverede udgaver af artiklen, vil søgefaciliteten inkludere alle udgivelser i det arkiv, hvilket lader dig gennemsøge hele arkivet af udgivelser.

STICKY NOTES

Du kan tilføje noter til siden for fremtidig reference, ved at klikke på note-ikonet på værktøjsbjælken og vælge det område som du skrive en bemærkning til. Skriv dine noter i det gule felt. Når du er færdig, vil et gult note-ikon blive tilføjet til det valgte område. Når du vil se dine noter igen, skal du bare scrolle over det gule note-ikon.

BOGMÆRKER

Du kan tilføje bogmærker til din digitale udgave, der vil gøre det let at vende tilbage til særlige sider. Digital Edition lader dig bogmærke flere sider, med forskelligt farvede bogmærker for hver side.

Du kan også skrive en kort beskrivelse for hvert bogmærke.

Bogmærkerne vil forblive i din artikel, hvis du læser artiklen fra den samme computer. Du kan også gemme en offline udgave af din artikel til dit skrivebord, hvilket også vil gemme dine bogmærker og beskrivelser.

UDSKRIVNING

Du kan udskrive hele artiklen, eller vælge hvilke sider af artiklen som du vil udskrive. Klik på printerikonet øverst til venstre i værktøjsbjælken. Anvend derefter drop-down menuerne til at vælge siden eller siderne som du vil udskrive.

FUNKTIONER

Denne drop-down menu lader dig vælge yderlige funktioner.

Download offline-udgaven - klik på dette valg og en Zip-fil vil straks blive downloadet til dit skrivebord. Med Windows XP eller Vista kan du pakke filen ud ved at højreklikke på den og vælge ”Extract all” (udpak alle). Vælg hvor du vil gemme filerne (f.eks. på dit skrivebord). På en Mac skal du bare dobbeltklikke for at åbne filen, og dobbeltklikke på ikonet for at se artiklen.

Enkeltside format - dette vil tage dig gennem artiklen én side af gangen, i modsætning til at se to sider af gangen.

Automatisk præsentation - dette lader dig vælge intervallet mellem sideskift, og derefter se hele artiklen med automatisk sideskift.

PRÆFERENCER

Denne drop-down menu lader dig ændre din personlige læseoplevelse; lader dig vælge og fravælge animationen og/eller lyden for sideskift og også om du vil vise skygger på hver side.

INDHOLD

Du kan klikke på Indholdstasten på venstre side af værktøjsbjælken for at vise en drop-down menu med artiklens indhold. Ved at klikke på den ønskede side, vil du blive bragt direkte til den side. Du kan også klikke for at se thumbnails af hver side af artiklen.