FÅ BEST UTBYTTE AV DIN DIGITALUTGAVE

Følgende informasjon vil hjelpe deg til å navigere gjennom publikasjonene dine ved å forklare verktøylinjefunksjonene, hurtigtaster for navigering/snarveistaster, og andre bruksfunksjoner.

TILGJENGELIG, KUN-TEKST DIGITALUTGAVE

Hvis digitalutgaven din har blitt opprettet med en ekstra tilgjengelig, kun-tekst versjon, vil et {T}-ikon dukke opp øverst til venstre på verktøylinjen.

Kun-tekst versjonen kan integreres med de fleste skjermleserne for delvis blinde og blinde.

Du kan veksle fra blitzen til kun-tekst digitalutgaven når som helst i publikasjonen.

ZOOM

For å zoome publikasjonen inn eller ut, klikk enten på den delen av siden du ønsker å zoome inn, eller bruk zoom-knappen på verktøylinjen, som automatisk vil zoome inn midt på de sidene du ser på. Velg deretter ditt foretrukne zoomnivå vha zoom målestokken, som vil dukke opp på verktøylinjen så snart publikasjonen er zoomet inn.

For å snu siden, klikk og dra publikasjonen eller bruk rullefeltene som du finner til høyre eller helt nederst på siden.

Hvis du leser på en PC og du har et hjul på musepekeren, kan du bruke dette til å rulle opp og ned.

Klikk på publikasjonen eller zoom-ikonet igjen for å zoome ut (et minus tegn vil dukke opp på ikonet for utzooming).

SIDE SKUMLESING

For å snu siden, klikk nederst i høyre hjørnet på publikasjonen eller bruk pilknappene på verktøylinjen for øyeblikkelig sidevisning. Du kan også bevege deg umiddelbart til den første eller siste siden ved å bruke tastene med en enkelt loddrett linje, ved siden av piltastene.

Siden du ser på vil bli vist i det hvite vinduet, på midten av verktøylinjen. Du kan også taste den ønskede siden inn på denne sidevisningen, for å bevege deg umiddelbart.

Du kan også bruke innholdet i dropdown-menyen på høyre side av verktøylinjen for å velge den ønskede siden.

HURTIGTASTER

For å navigere gjennom publikasjonen vha hurtigtaster i stedet for en musepeker, bruker du følgende taster:

For å velge elementer på verktøylinjen kan du bruke TAB-tasten til å bevege deg igjennom systemet.

En gul boks vil fremheve valget ditt.

For å aktivere valget trykker du på mellomromstasten.

For å gå til neste side, trykk inn punktumstasten

For å gå tilbake til den forrige siden, trykk inn kommatasten

For å zoome inn, trykk inn 'Z' én gang. Trykk inn Z’ tasten en gang til for å zoome ut igjen.

Du kan øke eller minske zoomnivået ved å trykke inn + eller - tastene

Når du har zoomet inn, trykk A for å rulle til venstre.

Trykk D for å rulle til høyre

Trykk W for å rulle opp

Og trykk S for å rulle ned.

SØK

Det finnes en kontekstuell søkermulighet lengst til høyre på verktøylinjen. Tast søkeordet eller betegnelsen inn i boksen og klikk på 'GO'-knappen for å sette i gang søket. En dropdown-meny med resultater vil komme til syne under søkeboksen. Klikk på siden du ønsker fra menyen så vil du bli satt direkte til denne siden. Kodeordet eller søketermen din vil bli fremhevet i grønt.

Hvis forleggeren har aktivert muligheten til å se flere, arkiverte utgaver av publikasjonen, vil søkermuligheten dekke alle publikasjonene i dét arkivet, dette tillater deg å søke på hele arkiver med utgivelser.

SELVKLEBENDE NOTATLAPPER

Du kan legge notater til siden for fremtidige referanser ved å klikke på notat-ikonet på verktøylinjen og deretter velge den delen du ønsker å notere ned. Skiv notatene dine i den gule boksen. Så snart du er ferdig, vil et gult notat-ikon bli klebet til den utvalgte delen. Når du ønsker å se notatene dine igjen, ruller du simpelthen over det gule notat-ikonet når du finner det nødvendig.

BOKMERKING

Du kan legge bokmerker til digitalutgaven din som gjør at du raskt og enkelt kan finne tilbake til spesifikke sider. Digitalutgaver tillater bokmerking av flere sider ved å bruke ulike fargede bokmerker for hver side.

Du kan også henvise til hvert bokmerke med en kort beskrivelse.

Bokmerkene vil fortsatt være på publikasjonen din hvis du ser den fra den samme datamaskinen. Du kan også lagre en offline versjon av publikasjonen på skrivebordet, noe som også vil lagre bokmerkene og referansene dine.

SKRIVE UT

Du kan skrive ut hele publikasjonen eller kun utvalgte sider av denne som du ønsker å skrive ut. Klikk på utskriftsikonet øverst til venstre på verktøylinjen. Velg deretter sidene eller deler av sidene som du ønsker å skrive ut, ved bruk av dropdown-menyene.

VALG

Denne dropdown-menyen tillater deg å velge flere muligheter.

Nedlasting av offline utgaven - klikk på valget så vil en zip-fil øyeblikkelig lastes ned på skrivebordet ditt. På Windows XP eller Vista, pakk ut eller ekstraher ved å høyreklikke og velge "pakk ut alle". Velg hvor du ønsker å lagre filene (f.eks. på skrivebordet). På en Mac dobbeltklikker du simpelthen for å åpne filen og du dobbeltklikker på ikonet for å se utgaven.

Enkeltside modus - dette vil ta deg gjennom publikasjonen én side av gangen, i motsetning til å se dobbeltside ark.

Selvpresentasjonsmodus - dette tillater deg å velge bakside intervallen og deretter se hele publikasjonen med automatisk sidevending.

PREFERANSER

Denne dropdown-menyen tillater deg å endre din personlige leserutine; den tillater deg å velge og ut-velge sideblaing animasjon, lyden til sideblaingen og også om det er ønskelig å vise midtskyggen på hver side.

INNHOLD

Du kan klikke på innholdsknappene på venstre side av verktøylinjen for å se en dropdown-meny over publikasjonens innhold. Klikker du på den ønskede siden vil du bli flyttet direkte til denne. Du kan også klikke for å se en miniatyrvisning av hver side i publikasjonen.